- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Zepter doporučuje:
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos | 600 |
Okurka salátová | 600 |
Jogurt Activia bílá (Danone) | 100 |
Citrony | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cibule | 100 |
Celer řapíkatý | 40 |
Mrkev | 150 |
Víno bílé suché | 100 |
Voda | 600 |
Dochucovadla:
pažitka, sůl
Energetická hodnota celkem: 7133 kJ
Bílkoviny (g): 154,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1783 kJ
Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 6, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Očistíme a omyjeme celer, mrkev a cibuli. Připravíme si vývar: do nádoby o objemu 3,0 l (TF-030-20) dáme vodu, víno a zeleninu a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se po celou dobu nachází v zeleném poli). Zmírníme intenzitu ohřevu a necháme ještě několik minut vařit, dokud zelenina nezměkne. Zeleninu vyjmeme z vývaru. Vývar a lososa dáme do zahřáté nádoby o objemu 4,0 l (TF-040-24), přiklopíme poklicí a necháme asi 10 minut na mírném ohni pošírovat (šipka indikátoru tepelné regulace se po celou dobu nachází v zeleném poli). Podle chuti osolíme. Okurky oloupeme, nakrájíme na plátky a uspořádáme je do servírovací misky (TF-986-20). Ochutíme jogurtem a citronovou šťávou. Plátky lososa položíme na talíře, ozdobíme pažitkou nasekanou najemno a pokapeme extra panenským olivovým olejem. Podáváme s okurkovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
jen mi to připadá divné.....ale ještě se v tom asi moc neorientuju :-)